čtvrtek 4. října 2012

Kuřátko s chutí Španělska























Volali jste po mase, tak tady je! Ale zeleniny se jen tak nevzdám, to teda ne! Je její sezona, tak proč ji nevyužít :-) Tohle je mé oblíbené letní jídlo, inspiraci jsem přebrala ze španělské kuchyně a původní recept trochu poupravila. Myslím, že vznikla fajn lahůdka - veselá, svěží, lehká a rychlá. A věřím, že si ji také oblíbíte!

Španělské kuřecí špalíčky v zelenině
Ingredience (pro 4 osoby): 8 kuřecích špalíčků (lze použít i zadní kuřecí stehna, nebo kousky kuřete), 8 středních brambor, 4 bílé papriky, 4 větší rajčata, 50-80 g černých vypeckovaných oliv, 2-4 dcl bílého vína, máslo nebo olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření.
1. Maso očistíme a osušíme, brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky (větší kousky, pokud jsou brambůrky nové, není třeba loupat, stačí jen důkladně očistit), papriku na proužky a rajčata na osminky.
2. V pánvi rozehřejeme máslo (případně olivový olej) a v něm zprudka opečeme osolené, opepřené a okořeněné špalíčky dozlatova.
3. Špalíčky i s tukem přendáme do středního pekáčku, přidáme brambory, papriku, rajčata a olivy, osolíme, opepříme, okořeníme, zalijeme bílým vínem a vložíme do předehřáté trouby rozpálené na 180 stupňů Celsia.
4. Pečeme tak dlouho, až jsou brambory a maso měkké. Na špalíčcích by se měla vytvořit křupavá kůrčička!
5. Podáváme a zapíjíme ideálně bílým vínem!

Žádné komentáře:

Okomentovat