neděle 27. července 2014

Mrkvové pomazání

Po malé hřešící pauze opět něco zdravého! A na scénu přichází krásná, sladká a zdravá mrkev! O jejích překvapivých účincích se můžete dočíst třeba zde. Mrkev má dokonce svůj mezinárodní den, který můžete oslavit 4. dubna! Mrkev ale můžete oslavovat po celý rok a to třeba touto skvělou, jednoduchou, svěží a chutnou mrkvovou pomazánkou. Uvidíte, že zachutná i těm, kteří mrkev - byť tu dušenou - nemají rádi už od školky!

Mrkvová pomazánka
Ingredience: 4 středně velké mrkve, 2 žervé (po 90 g), 1 lžíce majonézy, 1 menší cibule, trocha citrónové šťávy, trocha olivového oleje, pepř, sůl, zelená petrželka
1. Mrkev nastrouháme najemno, cibuli pokrájíme nadrobno, petrželku (množství volíme podle chuti) nasekáme.
2. Zeleninu smícháme, přidáme žervé, lžíci majonézy, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou a dobře promícháme.
3. Necháme vychladit.
4. Podáváme s celozrnným pečivem. Lze ozdobit také další čerstvou zeleninou (rajčata, okurky).



Žádné komentáře:

Okomentovat