Letní perník s tvarohem, se šťavnatým ovocem a ořechy
Ingredience: 1 balení nízkotučného tvarohu (krabička, 250 g), 1 šálek cukru (nebo půl šálku hnedého a půl bílého cukru), 1 balení vanilinového cukru (případně vanilka), 2 vejce, 125 g másla (nebo Hery), 2 šálky celozrnné mouky, 50 g nahrubo nasekaných ořechů, sušené švestky, červený rybíz, 1 prášek do perníků.
1.Troubu si předehřejeme na 175 stupňů Celsia.
2. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme metlou s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Pak přidáme tvaroh a umícháme dohladka. Přidáme mouku s práškem do perníku, ořechy a rozpuštěný tuk. Vše důkladně promícháme. Nakonec vyšleháme bílky s trochou cukru do pěny a lehce zapracujeme do těsta. Vše vlijeme do vymazané a vysypané formy.
3. Na povrch klademe v rozmanitých obrazcích (nebo klidně i halabala) sušené švestky a omytý červený rybíz.
4. Dáme péct asi na 35 minut (respektive do doby, než je hotovo, což zjistíme klasicým vpichem špejle).
5. Necháme vychladnout a podáváme s kopečkem kysané smetany a trochou čerstvého ovoce.
perník s tvarohem bez tvarohu,zajímavý recept
OdpovědětVymazat