středa 16. července 2014

Taková malá, milá Itálie

Tak tohle jídlo - rozhdně nijak složité - je nezbytná (snad nejen) letní klasika, díky které si doma vykouzlíte malou milou Itálii. Ne italskou domácnost, samozřejmě, ale skvělou italskou dobrotu, která musí zachutnat snad každému :-) Je výborná zejména v letních dnech, protože ji nemusíte konzumovat zcela horkou, ale jemně vlažnou, což je paráda... Prostě řečeno: nezapotíte se u toho! A tohle jednoduché, rychlé, svěží a finančně relativně nenáročné jídlo je založené hlavně na kvalitě původních ingrediencí. Ty by se rozhodně neměly nahrazovat různými domácími nápodobami :-) I když: sušená rajčátka jsem vloni - v rámci přebytku domácí rajské úrody - vyráběla sama a s radostí musím říct, že těm italským skvěle konkurovala... Snad se k receptu na ně také brzy dostanu...
Tak: udělejte si radost, s chutí do toho a vykouzlete si skvělou pochoutku...

Špagety se sušenými rajčaty a olivami (Spaghetti con pomodori secchi e olive)
Ingredience (4 porce): 400 g špaget, 200 g sušených rajčat,150 g černých oliv,1 dl bílého vína, 4 stroužky česneku, olej extra virgin, hrst petrželky, sůl, pepř, strouhaný parmezán.
1. Špagety uvařte podle návodu v osolené vodě a po uvaření sceďte.
2. Na olivovém oleji orestujeme česnek, na kolečka nakrájené olivy a nakrájená sušená rajčata. Zalijte bílým vínem, promíchejte a nechte vyvařit alkohol. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou, případně dochuťte pepřem (máte-li jídlo rádi peprnější :-).
3. Uvařené špagety smíchejte se směsí a podávejte posypané jemně nastrouhaným parmezánem.
4. Zapíjejte lehkým červeným vínem.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat