pátek 25. července 2014

Letní hříchy

Tentokrát se nebudu dlouze rozepisovat. Jednoduše jen musím konstatovat, že jsem zhřešila... Jenže, kdo by odolal, že? Knedlíky s meruňkami. Rychle připravené. Lehké, měkoučké, slaďoučké. S tvarohem, cukrem, máslem a kysanou smetanou... No comments! Snad jen recept dodám...
P. S. Omlouvá mě jediné: byly tvarohové!

Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
Ingredience: 250 g hrubé mouky, 1 vejce, 30 g másla, 200 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, špetka soli
1. V míse utřete máslo, vejce a tvaroh. Pak přidejte prosátou mouku se solí a mlékem a vše rukama nebo vařečkou spojte ve vláčné těsto.
2. Meruňky omyjte, nařízněte a vypeckujte
3. Těsto vyvájete na necelého půlcentimetru silný plát a nožem vykrojte čtverečky zhruba 5x5 centimetrů. Položte na ně meruňky, do kterých jste místo pecky nasypali cukr (není to vůbec složité, ti méně zruční mohou vložit malou mocca cukrovou kostku) a důkladně koulením v dlaních ovoce obalte těstem.
4. Knedlíky vařte ve vařící vodě a občas opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Ve vodě by jich mělo být jen tolik, aby volně plavaly. Vařte pět až osm minut, dokud se neobjeví na hladině.
5. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou a podávejte posypané tvarohem, cukrem, přelité rozpuštěným máslem a s kopečkem kysané smetany, která bude takovou svěží třešničkou na tomhle dortu :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat