sobota 6. dubna 2013

Zdravá radost (ideální pro jarní dietku)

Myslím, že v jednoduchosti je krása! To platí i o tomhle celkem zdravém receptu, který připomene svými chutěmi daleký východ. Inspirovala jsem se tak trošičku a okrajově čínskou či thajskou kuchyní. Ale zároveň snad potěším i vegetariány a držitele všemožných diet. Většina ingrediencí je totiž nejen zdravých (jako bonus dodejme, že tuky spalujících), ale snad vám ve vzájemné kombinaci také patřičně zachutnají!
P. S. Bonus druhý: příprava je neskutečně rychlá :-)

Celozrnné těstoviny s tofu a zázvorem
Ingredience (4 porce): 1 kostka bílého tofu (200 g), 250 g celozrnných těstovin, 4 cm kousek čerstvého zázvoru, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, 1 červená paprika, chilli (buď koření, nebo 1 paprička), 2 lžíce sojové omáčky, lžíce sezamových semínek, pepř, sůl, 2 lžíce oleje na smažení.
1. Dle návodu uvaříme těstoviny. Poté scedíme a necháme odkapat.
2. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli (rozčtvrcená a pokrájená na nudličky), plátky česneku a na malé kousky pokrájený zázvor.
3. Po 3-4 minutách přidáme na nudličky pokrájené tofu, které jsme před tím opláchli, nechali okapat a řádně osušili. Osolíme, opepříme, přidáme chilli (nebo pokrájenou chilli papričku), lžíci sezamových semínek a restujeme do světlého zhnednutí. Poté přidáme na tenké nudličky pokrájenou červenou papriku a krátce osmahneme. Dochutíme dvěmi lžícemi sojové omáčky.
4. Do směsi vmícháme těstoviny, lehce promícháme a dvě až tři minuty ještě restujeme.
5. Naložíme na talíř a konzumujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat