sobota 6. dubna 2013

Rychlovka s chutí Itálie...

Někdy mi pod rukama vzniknou nečekané dobrůtky. Většinou jejich přípravu nijak sáhodlouze neplánuji, prostě jen mrknu do lednice, co všechno by se dalo využít. Nevím, jestli je to nějaké osvícení, nebo když se člověk na to vaření zase tak zásadně nesoustředí, případně někdo tam nahoře vymyslí, že vám doma zbydou přesně ty ingredience, které k sobě skvěle ladí, pak se dějou věci. A přestně takhle nějak vznikla i tahle lahodná masovo-zeleninová směs, jejímž základem je zbytek vepřové panenky, nedávno zakoupená sušená rajčata a čerstvá cuketka. Voní to po Itálii, takže  je ideální vše doplnit třeba těstovinami (s těmi vše skvěle chutná i za studena)... Ale možnou přílohou jsou i vařené brambory nebo třeba rýže. Vše chutná skvěle!

Vepřová panenka na sušených rajčatech a zelenině
Ingredience (4 osoby): 200 g vepřové panenky, 50-100 g slaniny, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá cuketa, 8 ks sušených rajčat (nakládaných v oleji), pepř,sůl, chilli
1. Maso nakrájíme na nudličky, stejně tak slaninu. Cibulku a sušená rajčátky pokrájíme na proužky, mladou cuketku na čtvrtečky.
2. Na pánev vlijeme přiměřené množství oleje z nálevu sušených rajčat a zahřejte. Na oleji orestujte cibulku se slaninou a česnekem a po chvílce přidejte osolené a opepřené nudličky masa a opékejte asi 7 minut.
3. Následně ke směsi přidejte pokrájená sušená rajčata a mladou cuketku a opět restujte, ale jen tak, aby zeleninka zůstala křupavá.
4. Případně ještě osolte a opepřete, silnější povahy mohou vše dochutit chilli, slabší jen trochou chilli :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat