Vepřová panenka na sušených rajčatech a zelenině
Ingredience (4 osoby): 200 g vepřové panenky, 50-100 g slaniny, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, 1 malá cuketa, 8 ks sušených rajčat (nakládaných v oleji), pepř,sůl, chilli
1. Maso nakrájíme na nudličky, stejně tak slaninu. Cibulku a sušená rajčátky pokrájíme na proužky, mladou cuketku na čtvrtečky.
2. Na pánev vlijeme přiměřené množství oleje z nálevu sušených rajčat a zahřejte. Na oleji orestujte cibulku se slaninou a česnekem a po chvílce přidejte osolené a opepřené nudličky masa a opékejte asi 7 minut.
3. Následně ke směsi přidejte pokrájená sušená rajčata a mladou cuketku a opět restujte, ale jen tak, aby zeleninka zůstala křupavá.
4. Případně ještě osolte a opepřete, silnější povahy mohou vše dochutit chilli, slabší jen trochou chilli :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat