Třená citronová bábovka s jogurtem
Ingredience: 2 vejce, 2 šálky polohrubé mouky, 3/4 šálku hnědého čukru, 150 g másla nebo Hery, 1 vanilkový cukr, 1 balíček prášku do pečiva, 1 bílý jogurt (150 g), nastrouhaná kůra z jednoho citronu (ideálně bio), šťáva z půlky citronu.
1. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Mezitím oddělíme žloutky od bílků.
2. Žloutky v misce metličkou nebo elektrickým šlehačem řádně našleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do hladké pěny. Pak přidáme máslo a dál šleháme tak, aby se směs nesrazila. Následně přimícháme jogurt a citronovou šťávu a dál vyšleháme.
3. Do našlehané hmoty vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
4. Ve vedlejší nádobě vyšleháme bílek na tuhý sníh a následně jej lehce vmícháme do vzniklé hmoty. Ale opravdu velmi citlivě, to je nejdůležitější krok!
5. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Zda bábovku máme dobře upečenou vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, pak ji vyklopíme.
6. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem a těšíme se, jakou radost všem udělá.
Žádné komentáře:
Okomentovat