neděle 30. června 2013

Letní osvěžení s vůní skořice aneb Druhý pozdrav z Maroka

Tak jsem se do té marocké kuchyně asi zamilovala. Hodně k tomu teda napomohla kuchařka Skvělá chuť Maroka, kde je spousta inspirativních receptů. Při neděli jsem dostala chuť na něco osvěžujícího a shodou okolností v téhle fajn knize našla recept na upotřebení třech pomerančů, které jsem zrovna měla doma. Sice tedy nevlastním šťávu z pomerančových květů, která je součástí receptu, ale i tak si teď pochutnávám na tomhle prima pomerančovém salátu s mrkví! Myslím, že by se dal příšte ještě vylapšit opraženými mandličkami! Maročané by proti tomu určitě nic nenamítali!

Pomerančový salát s mrkví
Ingredience (4 porce): 3 sladší pomeranče, 3 střední mrkve, 2 polévkové lžíce citronové šťávy, 1 lžíce oleje, 1 lžička mleté skořice + trocha navíc na posypání, 1 polévková lžíce moučkového cukru, menší lístky máty na ozdobu
1. Pomeranče oloupejte, zbavte bílých blan a pokrájejte na menší kousky. Vložte do misky a šťávu, která se uvolní, následně slejte.
2. Mrkev ostrým nožem pokrájejte na tenké nudličky. Vložte do druhé misky, zakápněte lžící oleje, citronovou šťávou a šťávou z pomerančů, posypte skořicí a cukrem a důkladně promíchejte.
3. Pomeranče i mrkev uložte do chladničky na 20 minut.
4. Obě směsi vyndejte, naservírujte společně do misek, z nichž budete salát podávat, ozdobte lístky máty a zlehýnka poprašte skořicí.

Přeji skvělé letní osvěžení!

Žádné komentáře:

Okomentovat