pátek 17. ledna 2014

Pozdrav z východu


Dostala jsem dnes chuť na něco exotického a rychlého a tak mě napadla taková jednoduchá varianta na čínské smažené nudle. Popravdě, pravé "číně" se tyto mé chabé pokusy asi nikdy dokonale nepřiblíží, neb doma nikdy není dostatek patřičných ingrediencí, ale aspoň trochu jsem se tomu gastronomicky exotickému východu přiblížila. Tedy aspoň myslím. A vy vlastně teď můžete ochutnat také!

Rychlé smažené nudle s chutí východu
Ingredience (2 porce): 200 g kuřecího masa, 200 g čínských nudlí (v suchém stavu, např. tyto), 1 střední červená cibule, 200 g cukety, 100 g zelených fazolek, kurkuma, sůl, pepř, sojová omáčka, chilli paprička, bramborový škrob, olej na smažení.
1. Připravíme si nudle podle návodu a když jsou hotové řádně je scedíme.
2. Kuřecí mao očistíme, osušíme, rozkrájíme na nudličky a obalíme ve lžíci bramborového škrobu.
3. Na pánvi rozehřejeme přiměřené množství oleje.
4. Oloupanou červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, které restujeme v rozpálené pánvi.
5. Když cibule začne sklovatět, přidáme k ní kuřecí maso a krátce restujeme, až zezlátne. Pak přidáme 1/4-1/2 lžičky kurkumy, sůl, pepř, trochu chilli papriček a vše promícháme.
6. Do pánve nakonec vmícháme na plátky pokrájenou cuketu a zelené fazolky a asi 2-3 minuty společně restujeme. Nakonec zakápneme 2-3 lžícemi sojové omáčky.
7. Na závěr přidáme zcezené nudle a restujeme (smažíme) další 3 minuty. Můžeme případně dáledochutit solí, pepřem či sojovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat