pondělí 13. ledna 2014

Taková normální rychlovka...

Tohle jídlo je rychlé, jednoduché, lehké a chutné... A také zdravé a (téměř) dietní... Vlastně nevím, co by se téhle superrychlovce dalo vyčíst! Leda tak to, že také stejně superrychle mizí z talířů :-) Uzené tofu krásně voní, kuskus je hnedle připraven a ostatní ingredience - zejména sušená rajčata - připomenou léto. Zkrátka ideální odlehčovací jídlo, které i v lednu dokáže rozzářit stůl a vykouzlit slastný úsměv.

Kuskus s uzeným tofu a zeleninou
Ingredience (2 porce): 160-200 g uzeného tofu, střední červená cibule, 90 g kuskusu (v suchém stavu), 1 střední červená cibule, 1 střední červená paprika, 50 g sušených rajčat, 3 lžíce čerstvé petrželky, 3 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, grilovací koření.
1. Podle návodu připavíme kuskus: osolíme, přidáme lžíci olivového oleje, promícháme, zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody a necháme odležet.
2. Červenou cibuli pokrájíme na větší proužky a dáme orestovat na pánev s rozpáleným olivovým olejem.
3. Po chvilce přidáme na proužky pokrájené uzené tofu, posolíme, popepříme a spolu s cibulí restujeme.
4. Poté přidáme na proužky pokrájenou červenou papriku a nasekaná sučená rajčata a společně opékáme tak, aby všechny ingredience byly stále křehké a křupavé. Můžeme přidat také trochu grilovacího koření.
5. Do směsi nakonec vmícháme připravený kuskus a nadrobno nasekanou zelenou petrželku.
6. Pak už jen podáváme. Lze dochutit najemno nastrouhaným parmezánem.


2 komentáře: