středa 26. září 2012

Z jednoho hrnce: zeleninová variace s tofu a kuskusem...


Jídla z jednoho hnce mám tuze ráda. Když se zvolí ty správné suroviny, tak jsou rychlá, veselá, chutná a přinášejí jeden zásadní bonus: nemusíte se trápit s umýváním celé hromady hrnců a dalšího nádobí! A to za to rozhodně stojí :-) Do jednoho hrnce lze vložit téměř vše, buďte však opatrní, abyste nedopadli jako pejsek s kočičkou, když vařili dort. Kombinujte s rozvahou a rozumem, inspiraci se samozřejmě meze nekladou... Pro ty, kteří by třebas trochu váhali, je tu nabídka prvního z "eintopfových" receptů! Základem je bílé tofu a zelenina, takže ho ocení zejméně vegetariáni. Chutná samozřejmě ale i těm ostatním. Vše je v závěru smícháno s kuskusem, takže je to v konečné fázi také pokrm exotický! Hm, kdo by odolal!?

Rychlá zeleninová směs s tofu a kuskusem
Suroviny (pro 4 osoby): 1 balení bílého tofu (asi 200 g, pokrájet na nudličky), 1 střední cibule, 8 středních žampionů, 4 střední mrkve, 100 g zmrazeného hrášku, 200 g kuskusu, sůl, pepř, grilovací koření, olej na smažení
1. Na pánvi osmahneme na lžíci oleje cibuli nakrájenou na kostičky tak, aby zesklovatěla. Přidáme pokrájené tofu, osolíme, opepříme, ochutíme grilovacím kořením a restujeme, až je tofu jemně nazlátlé.
2. Přidáme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, po 3-5 minutách přidáme zelený hrášek, který jsme předem propláchli v teplé vodě. Na závěr doplníme žampiony. Vše restujeme, až je směs středně měkká. Případně dochutíme solí a pepřem.
3. Podle návodu připravímě kuskus a následně jej lehce vmícháme do směsi a krátce společně prohřejeme.
4. Podáváme posypané sýrem (ideálně parmezánem) a zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat