Grilovaná zelenina
Suroviny (pro 4 osoby): 1 cuketa (nakrájená na kousky, není třeba loupat), 1 dýně Hokaido (vydlabeme semínka a pokrájíme rovněž na menší kousky), 4 brambory (slupku ponecháme, jen velmi dobře očistíme kartáčkem a pokrájíme opět na kousky, v tomto případě je lepší, aby byly vždy o něco menší, či tenší než plátky zeleniny), 4 rajčata (pokrýjet na čtvrtky), 1 střední cibule (pokrájet na silnější plátky), 4 stroužky česneku (pokrájené na plátky), sůl, pepř, olivový olej, koření dle chuti (grilovací, rozmarýn, šalvěj, provensálská směs), petrželka, strouhaný parmezán.
1. Připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme koření a lehce prokapeme olivovým olejem.
2. Vložíme do rozpálené trouby a zhruba 25-30 minut v klidu čekáme, až se vše ogriluje.
3. Naložíme na talíře, posypeme dle chuti strouhaným parmezánem či jiným sýrem (dobrý je nějaký s výraznější chutí), posypeme pokrájenou petrželkou a konzumujeme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat