Já jsem si oblíbila skvělou rozehřívací polévku inspirovanou Indií. Nechybí v ní spousta další zeleniny, ale hlavně ji provoní exotické východní koření... Tahle polévka vás určitě zahřeje. A potěší i ty, co si před Vánoci hlídají figuru... Je totiž nízkokalorická :-)
Polévka z červené čočky s chutí Indie
Ingredience: 150 g červené čočky, 1 střední cibule, 100 g řapíkatého celeru, 50 g mrkve pokrájené na proužky, 30 g rajčatového protlaku, 2 střední rajčata, 1 litr zeleninového vývaru, máslo, lžíčka kari, čerstvý zázvor, trocha skořice, 2 stroužky česneku, chilli paprička, sůl, pepř. Čerstvý koriandr nebo zelená perželka na ozdobu.
1. Cibuli nechte na másle zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor, kari a skořici a krátce orestujte.
2. Přidejte propláchnutou čočku a krátce orestujte. Potom přidejte pokrájenou mrkev a na drobné kostičky pokrájená rajčata a postup opakujte.
3. Vmíchejte rajčatový protlak, krátce zasmažte a následně zalijte vývarem a dobře promíchejte.Osolte a opepřete.
4. Zhruba po pěti minutách vaření do směsi přidejte na kostičky pokrájený řapíkatý celer, povařte ještě zhruba 3-5 minut a podávejte ozdovené koriandrem nebo zelenou petrželkou.
5. Ideální je nechat polévku odstát. Chutě se ideálně rozleží a polévka uděl radost i druhý den...
To vypadá krásně :-)
OdpovědětVymazatDěkuju moc :-)
VymazatVyzkoušela jsem - polévka je vynikající!! Přidala jsem navíc jen trochu sladké chilli omáčky.
OdpovědětVymazat