čtvrtek 7. srpna 2014

Neodolatelné letní brambůrky z jednoho hrnce

Nové brambory mám ráda. A taky mám ráda jídla z jednoho hrnce. Křehké brambůrky se v něm tentokrát potkaly s kuřecím masem, zelenými fazolkami + sušenými rajčaty (tahle kombinace je objevem tohoto léta), česnekem a hlavně tymiánem - bylinkou, kterou se mi letos vlastnoručně podařilo ze semínek vypěstovat na balkóně. Všechno dohromady se to spojilo v jedinečnou a osvěžující chuť. A navíc - tuhle dobrotu nemusíte jíst jen zatepla, skvělá je i vychlazená - v podobě letního bramborového salátu!

Tymiánové brambory se zeleninou a kuřecím masem
Ingredience (4 porce): 12-16 menších nových brambůrek uvařených ve slupce, 300-400 g kuřecích prsou, 200-300 g zelených fazolek, 100-150 g sušených rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, hrst tymiánu.
1. Uvaříme brambory doměkka a po vychladnutí je oloupeme.
2. Zelené fazolky očistíme a krátce povaříme (blanšírujeme) ve vařící a osolené vodě. Lze je také připravit v páře. Měly by zůstat svěže zelené a měkkce křupavé.
3. Na olivovém oleji lehce osmahneme na plátky pokrájený česneh a přidáme na malé kousky pokrájené kuřecí maso s hrstí natrhaného rozmarýnu a opékáme dozlatova. Až poté maso osolíme a opepříme (aby nám nepustilo během opékání šťávu).
3. K masu přidáme brambory, kráce opečeme. Po chvíli do směsi přimícháme sušená pokrájená rajčata a fazolky a přidáme druhou část tymiánu, dosolíme a dopepříme a ještě chvíli opékáme, aby brambory získaly zlatavý nádech..
4. Podáváme. Lze posypat strouhaným parmazánem, ale není nutné.

1 komentář: