Dýňové kari s cizrnou
Ingredience (4 porce): ½
dýně hokaido, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 250 ml zeleninového vývaru, ½ konzervy
drcených rajčat, konzerva kokosového mléka, konzerva cizrny (vařené), 3 lžíce žluté
kari pasty nebo indické směsi kari koření, 3 stonky citronové trávy, zázvor, limetková
šťáva, hrst petrželky nebo koriandru (ten ne každý musí), olej, chilli, pepř,
sůl
1. Rozehřejte olej, osmažte na něm cibuli s česnekem a až
zesklovatí přidejte kari pastu (či koření), citronovou trávu a zázvor. Restujte za stálého
míchání asi 2–3 minuty.
2. Přimíchejte dýni nakrájenou na střední kostky. Nezbavujte
ji slupky. Nechte ji obalit směsí a potom přilijte vývar, kokosové mléko, drcená
rajčata a osolte a opepřete. Přiveďte k varu, přisypte cizrnu a duste asi 10
minut, aby dýně změkla.
3. Ochuťte šťávou z jedné limety, přidejte dle chuti chilli.
3. Ochuťte šťávou z jedné limety, přidejte dle chuti chilli.
4. Podávejte s rýží basmati a těsně před servírováním
ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat