čtvrtek 3. srpna 2017

Rajské pečené kuřecí paličky

Miluji jídla z jednoho hrnce nebo pekáče... Miluji jídla lehká a svěží. To vše splňuje tento snadný a rychlý recept, který budete mít hotový "cobydup". Strávníkům se odvděčíte báječně rajskou chutí a byt provoníte létem a jihem... Tuhle rychlovku lze podávat s dušenou rýží, těstovinami, ale i pečenými brambory. Závisí jen na vaší fantazii.

Rajské pečené kuřecí paličky 
Ingredience (4 porce): 8 větších kuřecích paliček, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, plechovka drcených rajčat, sůl, pepř, máslo, grilovací koření, snítka rozmarýnu, tymián, dvě hrsti černých oliv, zelená petrželka na posypání.

1. Očistíte kuřecí paličky a řádně je osušíte. Osolíte, popepříte a ochutíte grilovacím kořením.
2. V pekáčku rozehřejete máslo, vložíte na něj kuřecí paličky a postupně opékáte. V této fázi přidejte na větší proužky nakrájenou cibuli a na stroužky nakrájený česnek.
3. Vše zalijte drcenými rajčaty, promíchejte s černými olivami, přidejte rozmarýn a tymián, případně dosolte a opepřete.
4. Pečte v troubě předehřáté na cca 200 °C zhruba 30 - 45 min., přesněji do doby, až se na povrchu vytvoří křupavá kůrčička.

Žádné komentáře:

Okomentovat