Nektarinky se mohou zpracovávat podobně jako broskve. Hodí se k zavařování, k přípravě letních salátů, sorbetů a zmrzlin. A taky osvěžujících koláčů. Tady je jeden z nich.
Jogurtová bublanina s nektarínkami
Ingredience: 2 vejce, šálek (malý) cukru, 1 vanilkový cukr, šálek oleje, 2 šálky polohrubé mouky, 1 šálky jogurtu, 1/2 prášku do pečiva, vlašské ořechy na posypání, a především na měsíčky nakrájené nektarínky. Hrubá mouka na vysypání formy.
1. V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilkou do pěny. Vmícháme olej a následně i jogurt.
2. Do hmoty lehce zašleháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Směs vlijeme do vysypané formy, poklademe na měsíčky pokrájenými nektarínkami a posypeme posekanými vlašskými ořechy.
3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 min.
4. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Přidat popisek |
Žádné komentáře:
Okomentovat