Karbanátky z červené čočky
Ingredience: 150 g červené čočky, 2 střední mrkve, 1 vejce, 2 stroužky česneku, půl cibule, pepř, sůl, chilli, čerstvé bylinky (saturejka, majoránka, petrželka - lze nahradit sušenými, ale už to není ono), hladká mouka, olivový olej.
Dresink: menší jogurt, jemně pokrájená cibulka, stroužek česneku, pepř, sůl, lžička olivového oleje, petrželka.
Propranou čočku zalijeme osolenou vodou a vaříme pár minut do změknutí. Mezitím si připravíme potřebné ingredience: na jemno nakrájíme cibuli, česnek, nastrouháme očištěné mrkve a v misce promícháme s jedním vejcem. Přidáme scezenou uvařenou čočku, důkladně promícháme a přidáme sůl, pepř, chilli a posekané zelené bylinky. Čím víc, tím lépe. Pokud by byla hmota řídká, lze jemně zahustit moukou. Pak už jen tvoříme menší placičky, které smažíme na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Podáváme s dresinkem: jogurt vymícháme dohladka s olivovým olejem, přidáme sůl, pepř, na jemno pokrájenou cibulku, česnek a zelenou petrželku. Podáváme s čerstvou zeleninou a na pánvi prohřátou tortillou.
Žádné komentáře:
Okomentovat