sobota 22. července 2017

Kari z květáku a rajčat

Při letní úrodě květáku je tento recept velmi rychlou i snadnou záležitostí, která potěší zejména vegetariány. A navíc, ta typická chuť květáku, kterou nemusí mít každý rád, se ztrácí v závějích kořenitých vůní Indie. Tak s chutí do toho a kari je hotovo...


Kari z květáku a rajčat 
Ingredience (pro 4-6 porcí): 1 květák (očištěný a rozebraný na stejně velké růžičky), plechovka krájených rajčat, olivový olej, střední cibule, 4 stroužky česneku, směs koření garam masala, 2 lžíce strouhaného kokosu, 1/4 litru zeleninového vývaru, pepř, sůl.

Na oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Pak přidáme lžíci koření garam masala a mícháme, až vznikne jednolitá pasta (případně přidáme olej, nesmí se spálit). Do kaše vmícháme pokrájená rajčata, kokos, květák, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vaříme na nižším stupni 25 minut nebo až půjde květák snadno rozkrojit nožem. Podáváme posypané lístky koriandru či zelené petrželky. Jako přílohu lze volit chléb nebo rýži. Lze také podávat s kysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat