Kokosový jarní koláč
Ingredience: 3 vejce, 1,5 hrnku
cukru moučky, vanilka, 2 hrnky strouhaného kokosu, 2 hrnky polohrubé mouky, 1
hrnek rozpuštěného másla, 1 kelímek bílého jogurtu, prášek do pečiva. Krém: 100 g másla, 1 žloutek, 50 g
moučkového cukru, 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce rumu + kokos na posypání.
1. V míse ušleháme vejce s moučkovým
cukrem a vanilkou do pěny. Postupně přimícháme rozpuštěné vychladlé máslo a
kelímek jogurtu tak, aby vznikla kompaktní hmota.
2. Postupně přidáváme kokos a mouku
smíchanou s práškem do pečiva. Hmota by měla být vláčná.
3. Vlijeme do vymaštěné a vysypané formy
a pečeme při teplotě 170 stupňů Celsia asi 25-35 minut.
4. Mezitím si připravíme krém. Čokoládu
na vaření rozpustíme v kastrůlku na páre a necháme zchladnout. V mixéru
vyšleháme žloutek s cukrem a rumem a postupně přidáváme změklé máslo.
Nakonec do hmoty zapracujeme i rozpuštěnou čokoládu.
5. Koláč necháme po upečení
vychladnout a jeho povrch pomažeme krémem, který zasypeme závějí kokosu. Hmota
díky čokoládě krásně přiměřeně ztuhne, což je docela praktické.
Dobrou chuť!
Absolutně miluju kokos!! A tenhle dortík vypadá krásně!
OdpovědětVymazatmy good days blog