pátek 18. ledna 2013

Můj bezmasý pohankový čtvrtek


A teď už ale vážně! Bez masa to taky jde a může to být veselé, hravé, barevné a chutné... A dietní samozřejmě! A nejen ve čtvrtek! Recept věnuji všem, kteří nechtějí v kuchyni trávit moc času!

Pohanka s restovanou zeleninou
Ingredience: 1 šálek pohanky, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 ks (výhonky) řapíkatého celeru, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 2 mrkve, pažitka, pepř, sůl, oregano, 3 lžíce olivového oleje.

1. Pohanku přebereme a propláchneme ve vlažné vodě. Vaříme v osolené vodě zhruba 12-15 minut, poté sundáme ze sporáku a necháme volně odstát.
2. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém restujeme proužky cibule a nadrobno nakrájený česnek. Postupně přidáváme na tenké proužky pokrájenou zeleninu (od nejtvrdší k nejměkčí): mrkev, řapíkatý celer, žlutou a zelenou papriku a restujeme.
3. Z vychladlé pohanky scedíme přebytečnou vodu a vmícháme ji do orestované zeleniny. Dochutíme solí, pepřem, pokrájenou pažitkou a oreganem.
4. Můžeme podávát posypané strouhaným parmazánem. Chutná i za studena.

Žádné komentáře:

Okomentovat