sobota 24. listopadu 2012

Rychle a zdravě

Nechce se vám trávit dlouhou dobu v kuchyni? Chcete odlehčit svůj jídelníček? Máte rádi barevné na talíři? Holdujete zelenině? Jestli jste 4x odpověděli ano, pak je právě pro vás ideální tenhle recept na rychlé pohankové rizoto...

Pohankové rizoto se zeleninou
Ingredience (4 porce): 1 hrnek pohanky, půlka dýně hokaido (vydlabaná), 2 vetší mrkve, 2 papriky bílé, 6 žampionů, 1 střední cibule, olivový olej, sůl, pepř, grilovací kořené, zelená petrželka (2 hrsti), strouhaný parmezán.
1. Pohanku promyjeme na sítě, vložíme do hrnce a zalijeme dvěma hrnky vody. Osolíme a vaříme zhruba 10 minut do změknutí. Pak necháme chvíli odstát a posléze přecedíme přes síto tak, abychom se zbavili přebytečné vody.
2. Na pánvi na olivovém oleji postupně restujeme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme mrkev a dýni (rovněž pokrájené na proužky zhruba stejné velikosti), pokrájenou papriku a oloupané a na osminky nakrájené žampiony. Vše restujeme na prudkém ohni tak, aby ve výsledku byla zelenina stále křupavá. Osolíme, opepříme a případně můžeme dochutit i trochou grilovacího koření.
3. Do orestované směsi přidáme přecezenou pohanku a vše důkladně promícháme. Na závěr do rizota přimícháme 2 hrsti čerstvé nasekané petrželky.
4. Lze podávat dochucené strouhaným parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat