sobota 18. srpna 2018

Zeleninová polévka s chutěmi Balkánu

Tuhle polévku si jednoduše zamilujete! Je takovou letní lehkou variací zimní zeleninové polévky! Rozuměj: použij čerstvou zeleninu, které je v létě na zahrádce dostatek :-) V něčem připomene boršč, ale jen vzdáleně. Velkým ponusem je, že je dietní a zároveň osvěžující...A její příprava je rychlá a jednoduchá...

Letní zeleninová polévka
Ingredience: 2 bílé papriky, 1 červená, malá cuketa, 3 brambory, 4 rajčata (případně krájená rajčata v plechovce), 1 střední cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 l zeleninového vývaru, olivový olej, bobkový list a divoké koření, pepř a sůl.
1. Zeleninu omyjeme. Papriky pokrájíme na proužky, cuketu, brambory a rajčata na kostičky.
2. Na oleji osmažíme pokrájenou cibulku, po chvíli přidáme česnek společně s bobkovým listem a divokým kořením.
3. Postupně přidáváme a restujeme zeleninu: papriku, cuketu, brambory a rajčata. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut.
4. Na závěr posypeme zelenou petrželkou, lze použít i kopr. Můžeme podávat s kysanou smetanou a chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat